Veilig op wintersport!

Natuurlijk begrijpen wij dat je best nog wel wat vraagtekens hebt bij een wintersportvakantie naar het buitenland.
Gelukkig is een sneeuwreis in seizoen 2020/2021 gewoon mogelijk en maken steeds meer skigebieden hun veiligheidsmaatregelen bekend!

Naast de gebruikelijke aandachtspunten zoals vaker handen wassen, regelmatig desinfecteren van oppervlaktes, thuisblijven bij ziekte en het behouden van 1,5 meter afstand, hebben veel wintersportgebieden een aantal aanvullende maatregelen getroffen:

Mondkapjesplicht
Ook skiliften worden gezien als openbaar vervoer, het dragen van een mondkapje in de gondels, stoeltjesliften en sleepliften is dus verplicht wanneer je er met twee personen tegelijk inzit. Verder draag je een mondkapje in alle afgesloten ruimtes, zoals in de wachtrij, de shops, skidepots, toiletten en restaurants.

Online skipas bestellen
Om wachtrijen bij de kassa te voorkomen, is het mogelijk om je liftpas online te kopen. Vergeet bij het bestellen niet dat je rekening moet houden met verzendtijd vanuit het buitenland, bestel jouw pas dus ruim op tijd.

Skiliften
Om alle sneeuwliefhebbers zo efficiënt mogelijk over de dag te verspreiden, gaan de liften iedere dag al om 8:00 uur open. De gondels worden dagelijks gedesinfecteerd en sommige liften draaien zelfs sneller om de tijd te verkorten.
Daarnaast laten de skigebieden hun medewerkers regelmatig op Corona testen, alles voor jouw veiligheid!

Horeca
In de horeca is het dragen van een mondkapje verplicht, echter aan tafel geldt deze plicht niet. Zodra je bijvoorbeeld naar het toilet of het buffet loopt, zet je dus je mondkapje weer op. Om voldoende afstand te houden, hebben restaurants de tafels verder uit elkaar opgesteld of een scheidingsscherm geplaatst.

Actuele maatregelen

Het coronavirus is onvoorspelbaar, het kan dan ook zomaar zijn dat een skigebied de maatregelen per direct aanpast of aanscherpt.
Voor de meest actuele informatie raden we je aan de website van het desbetreffende wintersportgebied in de gaten te houden.