Voor onze SnowCamps geldt de leeftijdscategorie van 15 tot 23 jaar. Gedurende de SnowCamps trekt de hele groep met elkaar op. Samen ontbijten, samen de piste op en gezellig samen dineren. Alleen met betrekking tot de après-ski maken wij onderscheid in twee leeftijdscategorieën.

Leeftijd tussen de 15 en 17 jaar

De SnowCamps van SnowMania zijn redelijk vrijblijvend. Bijna alles mag, maar wel in overleg met onze enthousiaste staff. Deze leeftijdscategorie gaat onder begeleiding van de SnowMania staff een aantal avonden in de week mee naar de après-ski.

Leeftijd tussen de 18 en 23 jaar

Ben jij 18 jaar of ouder, dan kun je met leeftijdsgenoten lekker op pad. Een goede avond après-ski mag natuurlijk niet aan je wintersport ontbreken, maar houd de reisleiding wel even op de hoogte van jullie activiteiten. Wil je meer weten over onze regels gedurende onze SnowCamps, kijk dan even onder info.*

Leeftijd tussen de 20 en 30 jaar

Ben je tussen de 20 en 30 jaar, ben je niet gebonden aan de schoolvakanties en vind je het leuker om met een groep op wintersport te gaan dan alleen? Dan zijn er bij SnowMania altijd leeftijdsgenoten te vinden. Tijdens de 20-30 reizen, die samen met SingleSnow (20Plus) worden uitgevoerd, vertrek je richting de sneeuw met een leuke groep gelijkgestemden die allemaal met hetzelfde gemeen hebben: skiën/snowboarden, après-skiën en nieuwe mensen leren kennen.

Tijdens een SnowCamp mag en kan er natuurlijk van alles, je hebt tenslotte vakantie. Zeker voor onze jongere deelnemers begrijpen wij dat je ouders of verzorgers het spannend vinden om je met ons mee te geven op SnowCamp. Daarom zijn er voor dit SnowCamp een paar richtlijnen opgesteld. Voor onze SnowCamps naar Königsleiten kun je bij de reis precies lezen wat je kunt verwachten tijdens de week.

Tijdens een SnowCamp mag en kan er natuurlijk van alles, je hebt tenslotte vakantie. Zeker voor onze jongere deelnemers begrijpen wij dat je ouders of verzorgers het spannend vinden om je met ons mee te geven op SnowCamp. Daarom zijn er voor dit SnowCamp een paar richtlijnen opgesteld.

De SnowMania staff

Tijdens een SnowCamp is alles geregeld vanaf het vertrek tot aan je thuiskomst. Met iedere groep gaat er Nederlandse SnowMania staff mee die ervoor zorgt dat alles goed, leuk en vlot verloopt. Onze staff heeft een interne opleidingsweek gevolgd waarin zij alles leren over het begeleiden van een groep en het geven van ski- en snowboardcoaching. Daarnaast hebben zij een screening gehad en houden zij zich aan de gedragscode die past bij de doelgroep. Per SnowCamp gaan er twee tot zes begeleiders mee, dit is afhankelijk van de groepsgrootte.

De reis

Wij verzorgen je SnowCamp vanaf het moment dat je in de touringcar stapt tot het moment dat je weer thuis komt. Sneeuw, vrienden en gezelligheid: we maken er een fantastische vakantie van!

Alle touringcars waar wij mee rijden zijn voorzien van het Keurmerk Touringcarbedrijf. Ze worden bestuurd door gecertificeerde chauffeurs die ervaring hebben met rijden in de bergen en in de sneeuw. Tijdens de reis wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken en om te wisselen van chauffeur.

Tijdens de reis is er altijd Nederlandse SnowMania staff aanwezig. Zij zorgen er voor dat je vakantie al in de bus begint en dat iedereen elkaar leert kennen.

Het verblijf

Tijdens onze SnowCamps verblijven we altijd in de leukste accommodaties die geschikt zijn voor jongeren. Je verblijft altijd in een meerpersoonskamer (4-7 personen), die je deelt met jongeren van hetzelfde geslacht en ongeveer dezelfde leeftijd.

SnowMania biedt SnowCamps aan die verzorgd én betaalbaar zijn. Dit zijn de ideale uitgangspunten voor een ongedwongen, actieve en verzorgde SnowCamp-vakantie. We verblijven altijd in goede en gezellige jeugdaccommodaties op basis van half- of volpension. Dit houdt in dat er elke ochtend een ontbijt voor je klaar staat en ’s avonds een lekker, uitgebreid diner. Bij sommige reizen is zelfs de lunch inbegrepen. Persoonlijke uitgaven zoals lunch, drankjes en verzekeringen zijn voor eigen rekening.

Skiën en snowboarden

Tijdens het SnowCamp is er altijd de mogelijkheid om met de SnowMania staff mee de piste op te gaan. Onze staff neemt je mee de piste op en geeft je tips en tricks om nog beter de piste af te komen. Wil je liever zelf door het gebied touren, dan is dit ook geen probleem. Wel willen wij dat je in een groepje de piste op gaat, aangeeft waar je heen gaat en dat je telefonisch bereikbaar bent voor de staff. Tijdens de lunch, aan het einde van de middag en voor het avondeten spreken we altijd gezamenlijk af. Wel zo gezellig!

Après-ski en uitgaan

Natuurlijk hoort bij het wintersporten ook de après-ski. Meestal zoeken wij rond een uur of vier samen met de groep de après-ski op. Ben jij na een vermoeiende dag op de piste en het avondeten nog niet klaar en wil je doorgaan tot in de late uurtjes? Voor jongeren vanaf 18 jaar is dit geen probleem, mits dit in overleg gebeurt met de SnowMania staff. Ook in dit geval geldt dat wanneer je samen met iemand op stap gaat, de staff weet waar jullie heen gaan en dat jullie telefonisch bereikbaar zijn.

Val je in de leeftijdsgroep 15-17 jaar en wil je ook graag ’s avonds op stap? Dat kan!
Een aantal keer per week gaan we, gezamenlijk met de staff, naar de leukste discotheken in het dorp.

Alcohol en drugs

Vanaf 18 jaar en ouder mag er, met mate, alcohol worden gedronken. Val je binnen de leeftijdsgroep van 15 tot 17 jaar, dan is dit een ander verhaal. Ben jij nog geen 18? Dan kan er een uitzondering worden gemaakt, mits wij toestemming hebben van je ouders. Je mag dan tijdens het SnowCamp, met mate, een drankje drinken. Wij werken met gekleurde polsbandjes. Aan de hand daarvan kan onze staff zien of jij toestemming hebt om alcohol te drinken. Drugsgebruik is in alle landen wettelijk verboden, dus ook tijdens de SnowCamps van SnowMania. Mocht onze staff toch drugs vinden, dan worden er strenge maatregelen getroffen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Natuurlijk denken wij er liever niet aan, maar het kan voorkomen dat er een ongeluk(je) gebeurd tijdens een SnowCamp. In dit geval is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Kijk thuis dus goed na of je een reisverzekering met wintersportdekking hebt.

Bij een ongeval zal onze SnowMania staff altijd zorg en hulp bieden en samen met jou een arts of zelfs het ziekenhuis bezoeken. Mocht het zo zijn dat de situatie complex is en er bijvoorbeeld een ziekenhuisopname noodzakelijk is, dan zorgt onze staff altijd voor begeleiding tijdens de eerste 24 uur. Mocht het noodzakelijk zijn om langer te blijven, dan zullen wij in overleg met ouders of verzorgers naar een passende oplossing zoeken.