Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

Nieuw in ons reisaanbod: Zeilvakantie voor jongeren. Samen met een gezellige groep van jou leeftijd ontdek je Terschelling, Vlieland en Texel. Qua activiteiten en uitgaansgelegenheden is er op elk eiland genoeg te beleven!

We verblijven op een fantastisch groot zeilschip voor een groep van max. 30 personen, dit is je vervoer van en naar de eilanden maar ook je onderkomen. Standaard verblijf je in een 2- of 4-persoonshut. Toch liever een kamer alleen? Dan kun je deze tegen een toeslag bijboeken.

Zeilend naar de Waddeneilanden
Deze jongeren midweek staat volledig in het teken van zon, zee, strand en gezelligheid. Er staat een bezoek aan Texel, Vlieland en Terschelling op het programma! Na aankomst in de haven is het tijd voor een drankje aan dek en kun je vervolgens het eiland ontdekken met de groep. Wie het liever wat rustiger aan doet, blijft gewoon lekker aan boord om te relaxen. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem, want de schipper en zijn maat leren je graag de fijne kneepjes van het vak

Waarom deze vakantie?

  1. Een actieve vakantie met een bezoek aan meerdere eilanden
  2. Samen met een gezellige groep jongeren
  3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  4. Inclusief borrelhapjes op de dag van aankomst
  5. Verzorging op basis van vol pension
  6. Onbeperkt koffie, thee en fris

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Zondag
Zondagavond ben je vanaf 20.00 uur welkom om aan boord te stappen van het zeilschip de Josina Elisabeth. Om de vakantie goed te beginnen staat er een welkomstdrankje voor jullie klaar! Omdat we deze avond nog niet gelijk uitvaren is het ook mogelijk om later aan te komen of op maandagmorgen.

– Voorbeeld midweek programma
Maandag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit richting Vlieland. Na 4 á 5 uur zeilen komen we aan in de haven van Vlieland. Rond 16.00 uur gaan we met de groep Suppen. Suppen staat voor Stand Up Paddle. Dit is een soort van “surfen” waar je op een surfboard staat en je je voortbeweegt met een paddle. Door het gebruik van de SUP paddle is er geen wind nodig om Stand Up Paddle surfen te kunnen beoefenen. Deze activiteit duurt 1,5 uur. Om een uur of 7 staat het avondeten klaar en kun je je vervolgens klaarmaken voor het nachtleven van Vlieland.

Dinsdag
Na het ontbijt kun je Vlieland verder ontdekken. In de middag hijsen we de zeilen en gaan we naar het volgende eiland, namelijk Texel. Texel is het grootse Waddeneiland van Nederland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Leuk om vandaag of morgen te doen op Texel is bijvoorbeeld blokarten of stap met de groep aan boord van de supersnelle (75 km/h) powerboat. Dit is een unieke bootervaring die je nog lang zal bijblijven. ’s Avonds kun je het bruisende leven van Texel ontdekken.

Woensdag
Op woensdag zeilen we richting Terschelling, hoe laat gaat in overleg met de schipper en de wensen van de groep.

Donderdag
Vandaag blijven we liggen in de haven van Terschelling. Door de centrale ligging en het diverse aanbod aan uitgaansgelegenheden is Midsland een geliefd uitgaanscentrum voor jong en oud. En jullie hebben dus twee avonden de tijd om het allemaal te ontdekken!

Vrijdag
We beginnen de laatste dag van deze vakantie met een stevig ontbijt, waarna we ons op maken voor de terugreis. Met nieuwe kennis op zak en een prachtige ervaring rijker, meren we rond 15:00 uur weer aan in thuishaven Harlingen.

Aan bovenstaand programma kunnen geen rechten worden ontleend.
Activiteiten zijn optioneel en zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Accommodatie

De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900. Na een grondige verbouwing heeft het schip zich in 1995 bij de bruine vloot aangesloten en is ze in gebruik genomen als passagiersschip over de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij de renovatie is rekening gehouden met het comfort van de gast. Door het grote aantal 2-persoonshutten is de Josina Elisabeth daarom ook een erg geliefd schip.

Aan boord
Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten. Benedendeks vindt je een sfeervol dagverblijf, gezellige zithoeken met lange banken nodigen uit tot relaxen, een bordspel of gezamenlijk diner.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend waren, centrale verwarming, een leeslampje en bergruimte voor je bagage. Daarnaast heeft de Josina Elisabeth 3 toiletten en 3 douches. Standaard zijn er comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen aanwezig.

Tip: met mooi weer is super leuk om je slaapzak mee te nemen naar het dek en hier de nacht door te brengen met de hele groep!

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol Vertrekgarantie

Datum

Prijs

Liftpas

Bijzonderheden

Vervoer

Status

7 aug 2022 - 14 aug 2022

€ 695

dagen

-

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen