Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilweekend Pasen beschikbaar.

detail van de touwen van het schip
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie

Omschrijving

Onze groepsreizen staan garant voor een ongedwongen vakantie met gelijkgestemden, waarbij niets moet en alles mag.
Daarnaast biedt de Koh-I-Noor slaapplaats aan maar liefst 24 vakantiegangers, er is dus altijd wel iemand voor een praatje te porren!

Janneke (44): “Gezellige groep en een top accommodatie, een schip! Ik ben er volgend jaar zeker weer bij.”

Waarom deze vakantie?

 1. Actieve zeilvakantie tijdens de Paasdagen
 2. Inclusief snelcursus zeilen
 3. Voor alle leeftijden, kinderen welkom!
 4. 3 unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 5. Ontbijt (3 x), lunch (3 x) en diner (2 x)
 6. Inclusief drankjes

Onze leukste tips op Vlieland

 • Met de Vliehors Expres naar natuurgebied de Vliehors
 • De bekende vuurtoren Vuurduin beklimmen
 • Zeewierkaas(!) proeven in de Kaasbunker
 • Juttersmuseum
 • Naar de zonsondergang kijken vanuit een van de vele strandpaviljoens

De aanraders op Terschelling

 • Fietsen huren
 • Selfie met vuurtoren Brandaris
 • Blokarten op het strand
 • Een dansje wagen in de populaire discotheken WYB, Braskoer, OKA 18 en Danscafé de Stoep

Zeilen met een historische klipper // Onder de noemer “bruine vloot” wordt er tegenwoordig nog veel met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdag 2 april // Om 20:00 uur heeft de schipper de koffie bruin en worden jullie hartelijk onthaald aan boord van de Koh-I-Noor. De hutten worden toegewezen en de rest van de avond leent zich voor lekker kletsen en relaxen. Bij goed weer genieten we natuurlijk aan dek van ons drankje!

Zaterdag 3 april // ’s Ochtends worden jullie gewekt door de geur van een heerlijk ontbijt, waarna we het anker lichten voor een actieve zeiltocht naar het rustieke eiland Vlieland. Uiteraard nodigt de crew jullie graag uit om te helpen bij alle zeilhandelingen! Bij aankomst ligt de hele dag nog voor jullie, een leuk idee is bijvoorbeeld om samen uit te waaien tijdens een stevige strandwandeling of fietstocht. Of wat dacht je van een ritje naar het schitterende natuurgebied Vliehors met de Vliehors Expres? Daarnaast heeft het dorp Oost-Vlieland van alles te bieden, van gezellige winkeltjes tot de meest uiteenlopende restaurants.
Blijf je liever aan boord, dan leent de zitkuip aan dek zich prima voor het lezen van een goed boek. Alles kan, het is immers jouw vakantie.

Zondag 4 april // Op eerste paasdag zetten we koers naar het buureiland Terschelling, waar we met het schip een plekje voor de nacht vinden. Terschelling is een geweldig vakantieoord, met eindeloze stranden, prachtige natuur en pittoreske vissersdorpjes. Maar ook de wereld aan kroegen en cafés, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is.
Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste bezienswaardigheden en hotspots, dus vraag maar raak!

Maandag 5 april // Na een uitgebreid ontbijt op tweede paasdag, verlaten we de haven van Terschelling. Als bijzonder extraatje maken we een kleine omweg langs de zeehondenbank, waar doorgaans maar liefst 50 tot 70 zeehonden verblijven. De schipper zal dan ook zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze dieren te varen, zodat jullie ze goed kunnen bekijken.
Tegen 16:00 uur meren we weer aan in Harlingen en kijken we met z’n allen terug op een super geslaagd weekend.

Accommodatie

Zeilschip Koh-I-Noor // De indrukwekkende kustzeiler Koh-I-Noor werd in in 1904 in Hamburg te water gelaten. Onder de naam Petrus vervoerde het zeilschip tot 1947 vracht naar met name Scandinavië, de Baltische Staten en Engeland. Halverwege de jaren 90 sloot de Koh-I-Noor zich aan bij een rederij, om als passagiersschip over de Waddenzee en het IJsselmeer te zeilen.

Aan dek // Bovendeks heb je tijdens het zeilen het allerbeste uitzicht over de Waddenzee. Aan dek is altijd wel ergens een mooi plekje te vinden om te zitten, zo staan jullie gedurende de vakantie volop in de zeilbeleving! 

Benedendeks // Het schip beschikt over maar liefst twee luxe ingerichte dagverblijven, met vele gezellige zithoekjes en banken. Ideaal om samen wat aan te drinken of een ouderwets bordspelletje aan te doen! Daarnaast kunnen jullie gebruik maken van centrale verwarming, radio, televisie, een dvd-speler, een cd-speler en een uitgebreide boordbibliotheek.

Slaapvertrek // Om de lijn van luxe aan te houden, heeft schipper Frans de kajuiten voorzien van comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en eigen sanitair. Je deelt je hut met een reisgenoot, ons streven is om de groep in te delen op geslacht en leeftijd.

Sanitaire voorzieningen // Alle scheepshutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, wel zo handig!

Locatie

Jullie ervaringen