Er zijn momenteel geen reizen naar Val Thorens beschikbaar.

sneeuwballen gooien met een groep dames in hangstoel in de sneeuw la folie douce in val thorens frankrijk hotel aan de piste in val thorens
 • Omschrijving
 • Gebied
 • Accommodatie
 • Programma
 • Extra info

Omschrijving

– Boek deze reis nu met corona-garantie!
Mocht de reis van onze zijde niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijgt u de volledige reissom terug.

Val Thorens is als onderdeel van Les Trois Vallées één van de bekendste wintersportplaatsen in Frankrijk. Het gebied behoort daarmee tot de grootste wintersportgebieden van Europa, met ruim 600 pistekilometers binnen handbereik. Daarnaast heeft Val Thorens de leukste après-ski gelegenheden van Frankrijk. Samen met jouw reisgenoten is dit de ultieme Franse wintersportbestemming!

Saskia (34): “Val Thorens vind ik de leukste Franse bestemming, fantastische pistes en gezellige après-ski.”

Alles op een rijtje

 • Luxe 4-sterrenchalets direct aan de piste
 • Inclusief 7 x ontbijt in het chalet en diner in een nabij gelegen restaurant
 • Zeer sneeuwzeker met hoogtes tot 3200 meter
 • Verblijf middenin het centrum van Val Thorens én aan de piste
 • Gelijke man-vrouwverhouding (zo veel mogelijk)
 • Gegarandeerd een onvergetelijke vakantie!

Chalets middenin Val Thorens // Met een leuke groep singles verblijven we deze week in chalets direct aan de piste. ’s Ochtends zorgt de reisbegeleiding voor een goed ontbijt en voor het diner gaan we naar een Frans restaurant in het dorp. Bovendien kun je na een dag op de piste lekker ontspannen in de wellness bij het complex. 

Het grootste wintersportgebied van Europa // Het gebied van Val Thorens ligt voor bijna 100% boven de 2000 meter hoogte en biedt daarmee uitzonderlijk goede sneeuwomstandigheden voor een maximale wintersportvakantie. Met een standaard 7-daagse liftpas kun je het gehele gebied van Val Thorens door. Wil je meer? Kies dan voor een uitbreiding van 8 dagen en/of Les Trois Vallées. Met je 8-daagse pas kun je bij aankomst direct de piste op. Kortom, vanuit Val Thorens ligt de gehele Trois Vallées binnen handbereik.  

Lees meer

Gebied

Val Thorens // Eén van de bekendste wintersportplaatsen in Les  Trois Vallées is Val Thorens. Het dorp ligt op 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa. Val Thorens biedt voor ieder wat wils, van beginner tot vergevorderd. De hoge ligging en hypermoderne sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je hier tot half mei gegarandeerd kunt wintersporten.

Sneeuwgarantie tot half mei // Het gebied van Val Thorens heeft veel brede blauwe en rode pistes die veelal verbonden zijn door kleine, comfortabele gondelliften. Daarnaast is het gebied ideaal om dagtochten te maken. Je kunt steeds weer een andere piste of route kiezen. Gedurende de dag kun je met de groep afspreken om in één van de vele gezellige bergrestaurants iets te drinken of een hapje te eten. Een wintersportvakantie naar Val Thorens staat voor vele pistekilometers en bruisende après-ski in Frankrijk.

Les Trois Vallées // Vind je het gebied van Val Thorens nog niet genoeg, kies dan voor een uitbreiding van je liftpas voor het hele gebied van Les Trois Vallées. Met ruim 600 kilometer aan pistes behoort Les Trois Vallées tot één van Europa’s grootste, aaneengesloten wintersportgebieden. Les Trois Vallées bestaat uit drie grote valleien; Vallée des Belleville, Vallée de Méribel en Vallée de Courchevel. Hierin vind je verschillende wintersportdorpen zoals onder andere het bekende Les Menuires, Méribel, St. Martin de Belliville en Courchevel. 

Accommodatie

Deze week verblijven we in de chalets le Hameau du Soleil van Montagnettes. Het complex ligt middenin het centrum van Val Thorens op 2300 meter hoogte. Het gebied is zeer sneeuwzeker voor een wintersportvakantie tot halverwege mei. Kortom, samen met een gezellige groep singles is dit de ideale bestemming om de Franse wintersport te ontdekken.

Ligging // De chalets van Montagnettes liggen direct aan de piste en op loopafstand van diverse restaurants en cafés. Na een lange dag in de sneeuw kun je afsluiten met een bezoek aan de bekende aprés-ski bar la Folie Douce en de 360 Bar, of heerlijk relaxen op een van de vele terrassen in het dorp. Tot halverwege mei is het gebied zeer sneeuwzeker, dus de ideale bestemming om samen met een gezellige groep singles te ontdekken. 

Kamers // Samen met je reisgenoten verblijf je in 7-persoons chalets met een knusse woonkamer, balkon en een keuken. Per chalet zijn er meerdere toiletten, 3 badkamers en 4 slaapkamers aanwezig. Je deelt een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden met een reisgenoot van hetzelfde geslacht en zoveel mogelijk van gelijke leeftijd. 

Faciliteiten // Le Hameau du Soleil beschikt over gratis WiFi.

Verzorging // We verblijven in Val Thorens op basis van halfpension. ’s Ochtends verzorgt de reisbegeleiding een volle koelkast voor een lekker ontbijt en in de avond schuiven we voor het diner aan in een typisch Frans restaurant in het dorp. Het halfpension start op zaterdagavond en het laatste ontbijt is op de zaterdag van vertrek.

Foto’s // Kijk voor foto’s van de accommodatie in de fotocarrousel hierboven.

Programma

Vrijdag // We ontmoeten elkaar aan het einde van de middag of begin van de avond bij één van de opstapplaatsen in Nederland. Onze touringcar rijdt vanuit Nederland, via diverse opstapplaatsen, in de nacht naar Frankrijk. Op deze manier komen we ’s ochtends uitgerust aan in het besneeuwde Val Thorens.

Zaterdag // Na aankomst regel je samen met de reisbegeleiding je lessen en/of huurmateriaal. Met een 8-daagse liftpas kun je direct de piste op! Voor houders van reguliere liftpassen is er vandaag lekker tijd om het dorp te verkennen of om samen met je reisgenoten alvast een bezoek te brengen aan de plaatselijke après-ski.

Zondag tot en met vrijdag // Vandaag gaat de standaard liftpas in en sta je zeven dagen lang op de fantastische pistes van Val Thorens. Samen met een leuke groep singles maken we dagelijks mooie tochten, drinken we ’s avonds een drankje in de après-ski of gaan lekker relaxen in een van de chalets. Deze week staat volledig in het teken van veel skiën en boarden en natuurlijk mag een bezoek aan de bekende après-ski gelegenheden niet ontbreken.

Zaterdag // Vandaag kun je nog de hele dag de piste op, want de touringcar vertrekt pas na het diner. Voor het avondeten regelt de reisbegeleiding een gezellig restaurant in het dorp, om onze tijd in Val Thorens samen af te sluiten.

Zondag // In de loop van de ochtend rijden we Nederland weer binnen.

Extra info

Extra informatie over je Royal Class busreis // Het vervoer naar al onze winterbestemmingen wordt uitgevoerd door busmaatschappij Winterliner; luxe Royal Class touringcars met comfortabele stoelen. Royal Class wil zeggen dat je extra beenruimte hebt en de rugleuning verder naar achter kan, je hebt dus meer ruimte dan in de doorsnee touringcar.

Onze touringcars zijn duidelijk herkenbaar aan de stickers op de zijkanten van de bus.

Waar kun je opstappen en hoe laat is de bus daar?

 • Vertrek op vrijdag 31 januari tot zondag 9 februari 2020

*14.30 Leeuwarden, Station Leeuwarden, busplatform, nieuw busstation
*15.00 Heerenveen, McDonalds, Stadionweg 11 (8448 EA)

*16.00 Zwolle, NS Station (achterzijde), Hanzelaan
*16.30 Apeldoorn, La Place restaurant, Rijksweg A50 (van Apeldoorn richting Arnhem)
*17.10 Arnhem, Rijnhal (parkeerplaats), Olympus 1

16.15 Amsterdam, Station Holendrecht, bushalte(s) aan de Meibergdreef
17.00 Utrecht, Reactorweg 1 (bushalte), nabij rest. Meet & Eat
17.45 Den Bosch, Station-NS Oost, Bruistensingel bij bushalte

16.00 Den Haag, Centraal Station (zijkant, int. bushalte Flixbus/Eurolines), Schedeldoekshaven 600-592
16.45 Rotterdam, Metrostation Capelsebrug
17.30 Prinsenbeek, NS Prinsenbeek, parkeerterrein de Elleboog
18.30 Eindhoven, P&R Meerhoven, Sliffertsestraat 304

20.00 Weert, AC-restaurant Nederweert-Zuid (dit is tevens ook het wisselpunt)

21.00 Maastricht, MVV Stadion de Geusselt 
21.45 Luik, Station Guillemins, Rue Varin 33 (busparkeerplaats) 

Eten en drinken tijdens de reis // De meeste touringcars zijn voorzien van een minibar. De bar voorziet in koffie, thee, soep, en gekoelde frisdranken. Neem voldoende kleingeld mee, want je kunt in de touringcar alleen met contact geld afrekenen. Er wordt geen eten verkocht, dit kun je uiteraard zelf meenemen. Bij nachtpendels is de bar tussen 24:00 uur en 06:00 uur gesloten.

Vermaak // Tijdens de reis wordt er tot uiterlijk 0:00 uur rustige achtergrondmuziek gedraaid. Voor de heen- en terugreis zal de touringcarmaatschappij zorgen voor een passende film. Om de reis voor iedereen aangenaam te houden zijn draagbare radio’s  of MP3-spelers met boxen niet toegestaan. Uiteraard is dit met oortelefoon geen probleem, zolang andere passagiers er geen hinder van ondervinden.

Stops onderweg // Afhankelijk van de reisduur en de drukte onderweg, wordt er regelmatig gestopt. Je hebt dan even de tijd om de benen te strekken, een sigaretje te roken of het toilet te bezoeken. Voor een eet-stop zoekt de chauffeur een geschikte locatie langs de snelweg, in de meeste gevallen is dit een zelfbedieningsrestaurant. De tijdsduur van de stops wordt vooraf door de chauffeur gecommuniceerd. De bus wacht niet, dus zorg dat je op tijd weer terug bent bij de touringcar. Eventuele extra kosten die voortvloeien uit het missen van een bus, zijn voor eigen rekening.

Locatie

Jullie ervaringen

Heerlijke vakantie, altijd gezellig. Val Thorens is ook wat kleinschaliger met een kleinere groep, dat vind ik zelf prettig.

Johan, 31 jaar

Alle ervaringen →