Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilweekend oud en nieuw beschikbaar.

  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

Jouw 2022 kan niet meer stuk, want tijdens de jaarwisseling sta jij namelijk met een bont gezelschap én een glaasje bubbels aan dek van een historisch zeilschip!

Met allemaal vakantiegangers aan boord heb je bovendien binnen de kortste keren een praatje of leuk contact. Ideaal wanneer je geen zin hebt nieuwjaar in je eentje te vieren en van gezelligheid houdt.

Bovendien beschikken al onze schepen over centrale verwarming, je kunt dus ook in de koudere maanden prima zeilen!

Waarom deze groepsreis?

  • Fantastische accommodatie
  • Verblijf op een authentiek schip
  • Deze reis is volledig verzorgd, exclusief drankjes
  • Inclusief ontbijt (2 x), lunch (2 x), diner (2 x) en brunch (1 x)
  • Samen met een gezellig groep
  • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Els (48): “Meestal vier ik nieuwjaar alleen, maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken en deze reis geboekt!”

Zeilen op Werelderfgoed Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter.
Tijdens deze mini-vakantie tikken we de populaire Waddeneilanden Vlieland en Terschelling aan en heb je uiteraard voldoende tijd om samen met de groep het eiland te ontdekken.

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er tegenwoordig nog veel met historische schepen gevaren. De bruine vloot is een verzamelnaam voor de chartervaart met traditionele schepen, die eerder door het leven gingen als vrachtschip. Veel eigenaren hebben hun schip vandaag de dag verbouwd en het interieur voorzien van een dagverblijf, kamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Donderdag
Om 20:00 uur staat schipper Remco jullie vanaf het dek van de Suydersee al toe te zwaaien. Onder het genot van een lekkere versnapering maak je kennis met je zeilgenoten en een mooie avond volgt.

Vrijdag
Na het ontbijt onderwerpt de crew jullie aan een stoomcursus zeilen en draaien we het roer richting het rustieke Waddeneiland Terschelling. Stroop je mouwen maar vast op voor een actieve zeiltocht over de onstuimige Waddenzee!
’s Avonds wacht jullie een waanzinnig nieuwjaarsfeest en tovert de kok een feestelijk menu op de scheepstafel. Rond middernacht begeven we ons met een glas champagne bovendeks en toasten we tegen een decor van vuurwerk op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van Terschelling en duikt de kroegen WYB, Braskoer, OKA 18 en Danscafé de Stoep in. Maar ook aan boord blijft het natuurlijk nog lang gezellig, wat jij wilt!

Zaterdag
Vandaag staat er een korte zeiltocht naar het buureiland Vlieland op het programma, waarbij we met volle teugen van het winterlandschap genieten. Kraag omhoog, sjaal om en simpelweg ademloos staren naar de horizon.
Onderweg serveren wij een uitgebreide lunch en is er bij het eiland aangekomen nog voldoende tijd voor een flinke strandwandeling of een kijkje in Oost-Vlieland.

Zondag 
Na een royale brunch hebben we nogmaals een avontuurlijke zeildag voor de boeg.
Rond 16:00 uur meren we weer aan in Harlingen en kijken we terug op en fantastische zeilvakantie.

Accommodatie

Klipper Suydersee
De imposante, historische klipper Suydersee stamt uit het jaar 1906. Zoals het leeuwendeel van de schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ze destijds gebouwd om goederen te transporteren. Een ingrijpende verbouwing in 2000 toverde de Suydersee om tot passagiersschip, met de uitgestrekte Waddenzee en het IJsselmeer als vaargebied.

Aan dek
Bovendeks sta je middenin de zeilbeleving! Niet alleen geniet je vanuit de zitkuip van een eersteklas uitzicht over de glinsterende golven, er is ook voldoende ruimte om lekker de benen te strekken. Chillen aan dek met een drankje in de hand, terwijl de wind door je haren woelt!

Benedendeks
Ook in de koudere seizoenen kan er prima met een traditioneel schip worden gevaren, het luxueus ingerichte dagverblijf is namelijk uitgerust met centrale verwarming! Ook vind je er een stereo-installatie, een flatscreen televisie met dvd-speler en een boordbibliotheek. Aanrader; neerploffen in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen ouderwetse bordspelletjes spelen.

Slaapvertrek
De kajuiten bevinden zich benedendeks en zijn allemaal voorzien van comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een hut met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee beschikt over 3 toiletten en 3 douches, je hoeft dus nooit van boord naar het toiletgebouw in de haven!

Locatie

Jullie ervaringen