Bekijk data & prijzen
relaxen op het dek van een zeilboot de zeilen hijsen op een boot groep poseert voor een zeilboot zonsondergang vrouwen trekken aan de touwen op een zeilboot dames lachen met de kapitein
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie
 • Eilanden
 • Video

Omschrijving

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een gezellige groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee! Jong en oud, iedereen is welkom om aan boord te stappen bij deze reis.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilreis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
 • Samen met een gezellige groep zeilfanaten
 • Bezoek aan 2 tot 4 Waddeneilanden (afhankelijk van het weer en getij)
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • All-inclusive verblijf aan boord
 • Inclusief koffie, thee, fris, bier en wijn
 • Internationale reis met grotendeels Nederlandse deelnemers
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Zeilen op het wad
Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze zeiltochten over Werelderfgoed Waddenzee komen we werkelijk van alles tegen; schitterende natuurgebieden, zeehonden op de zandbank tussen Ameland en Terschelling en elke avond een adembenemende zonsondergang. Natuurlijk staat een bezoek aan de Waddeneilanden ook op het programma! Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel aan dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om het eiland te ontdekken. Wie het liever wat rustiger aan doet, blijft gewoon lekker aan boord om te relaxen. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem, want de schipper en zijn maat leren je graag de fijne kneepjes van het vak!

Varende accommodatie
Geheel in stijl verblijf je tijdens deze zeilweek op een authentiek zeilschip en overnacht je in een heuse kajuit. Elke schip beschikt benedendeks over een verwarmd dagverblijf, een keuken en veelal tweepersoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord altijd meerdere douches en toiletten aanwezig.

Lees meer

Programma

Aankomstdag
We verzamelen vrijdagavond rond 20:00 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren, is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Eerste dag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.

Gedurende de week
Deze week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en proberen we minimaal drie van de vijf Waddeneilanden te bezoeken. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op de eilanden, wat dacht je bijvoorbeeld van sterren kijken in het Dark Sky park of op de step door West-Terschelling!
Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we in ieder geval fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht!

Laatste dag
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en ’s middags meren we weer aan in onze thuishaven.
Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Accommodatie

Tijdens een week eilandhoppen verblijven we op een prachtig, authentiek zeilschip. Overdag zeilen we naar de mooiste havens van Friesland en voor de nacht meren we aan in een haven of gooien we het anker uit op open water.

Zeilschip Suydersee
De Suydersee is een zeer indrukwekkende klipper uit het jaar 1906. Destijds gebouwd om goederen te vervoeren, onderging ze in 2000 een grote verbouwing om aan een tweede leven als charterschip in de pleziervaart te beginnen. Bij de renovatie stonden ruimte en comfort hoog in het vaandel. Van alle gemakken voorzien, telt de Suydersee vandaag de dag daarom als een van de meest luxe schepen in de vloot van Rederij Vooruit.

Aan dek bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden. Ook is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten. De sfeervolle gastenruimte is uitgerust met een stereo, een flatscreen televisie, een dvd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Op gure dagen zorgt de centrale verwarming voor een aangename temperatuur in het vertrek. Om het feest compleet te maken, heeft u aan de ingebouwde bar bovendien beschikking over een biertap.

Elke hut is voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte onder de bedden. Lakens en beddengoed zijn voor je klaargelegd. Aan boord zijn er tevens maar liefst 3 douches en 3 toiletten aan boord aanwezig.

Zeilschip de Suydersee
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 29 april t/m vrijdag 6 mei 2022
en vrijdag 29 juli t/m 5 augustus 2022

____________________________________________________

Zeilschip de Manna
De tweemastklipper Manna is in 1897 in Ouderkerk aan den IJssel te water gelaten en deed tot de jaren 60 dienst in de binnenvaart op de grote rivieren. In 1992 is de Manna volledig tot passagiersschip verbouwd, maar tot op heden pronkt zij nog steeds met haar authentieke uiterlijk en kenmerkende liggende stuurwiel.

Aan dek kunt u heerlijk relaxen in de comfortabele zithoek, waar voor de gezelligheid ook een tafel kan worden geplaatst. Of u nu lekker in de zon wilt liggen om van de kabbelende zee te genieten of simpelweg van het adembenemende uitzicht over de Waddenzee of het IJsselmeer.

Benedendeks wordt men verrast door een bijzonder ruim dagverblijf, waar een piano en een bar extra sfeer toevoegen. Bovendien staan hier een radio met cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol bordspelletjes tot uw beschikking. Op gure dagen zorgt de CV voor een aangename temperatuur in het vertrek, dit maakt het mogelijk om ook tijdens de koudere seizoenen een zeiltocht met de Manna te maken. Vanuit de kombuis heeft men fantastisch zicht naar buiten!

Alle slaaphutten beschikken over comfortabele bedden, een wastafel met warm en koud stromend water en een leeslampje. Tevens kan de kamer worden verwarmd door middel van centrale verwarming. Aan boord zijn 3 douches en 3 toiletten aanwezig.

Zeilschip de Manna
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 14 t/m vrijdag 20 oktober 2022

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor sommige weken kan er een 2e schip worden ingezet.

Eilanden

Texel
Eén van de eilanden waar we aanmeren is Texel, het grootste Waddeneiland. Texel heeft maar liefst 30 kilometer strand en dus genoeg plek om lekker uit te waaien. Wandel bijvoorbeeld met z’n allen door de pittoreske vissersdorpjes en pak daarna samen een terrasje. Of verken het uitgestrekte natuurgebied De Slufter, één van de schapenfokkerijen of duik in de wondere wereld van de zee bij Ecomare.

Vlieland
Op Vlieland leggen we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Ontdek dit sfeervolle en autoluwe eiland tijdens een heerlijke wandeling, voordat we ’s avonds een bezoek brengen aan één van vele populaire kroegen die het eiland rijk is. Ga vooral ook mee met de Vliehors Express, die jullie meeneemt op een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stoppen we bij het bekende Reddingshuisje; een voormalig drenkelingenhuisje dat tegenwoordig dienst doet als juttersmuseum.

Terschelling
Met ruim 70 kilometer aan fietspaden door prachtige natuur, leent Terschelling zich perfect voor lange fietstochten. Ook een kijkje bij het interessante museum ’t Behouden Huys of vuurtoren Brandaris zijn echte aanraders. De talloze eetcafés en restaurants nodigen uit tot uitgebreid lunchen of gezellig samen wat drinken, onze reisleiding tipt jullie graag de beste spots! Berucht op Terschelling is het café van volkszanger Hessel, de Groene Weide, in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast gezelligheid staat muziek hier natuurlijk voorop. Kortom, dé locatie voor een memorabele avond uit!

Ameland
Nog verder naar het oosten ligt Ameland, een paradijs voor rust- en natuurzoekers. Huur een fiets en ontdek de veelzijdige natuur van het eiland. Daarnaast zijn er diverse leuke excursies te doen, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies. De boeiende geschiedenis van Ameland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de tijd van de walvisvaart en handel over zee. Hierdoor heeft Ameland een indrukwekkende geschiedenis, waarvan de sporen overal op het eiland nog zijn terug te vinden.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog bijzonder veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal Park Schiermonnikoog en je vindt er het breedste strand van Europa. Het Bezoekerscentrum op het eiland is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland.

Video

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol Vertrekgarantie

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

29 apr 2022 - 6 mei 2022

€ 925

Suydersee Vertrekhaven: Harlingen (Vertrekhaven: Harlingen)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

29 jul 2022 - 5 aug 2022

€ 935

Suydersee Vertrekhaven: Harlingen (Vertrekhaven: Harlingen)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

14 okt 2022 - 21 okt 2022

€ 925

Manna Vertrekhaven: Harlingen (Vertrekhaven: Harlingen)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen

Droog vallen onder Terschelling was een erg leuke ervaring.

Martijn, 60 jaar

Alle ervaringen →

Heerlijk geen knulligheden van verplichtingen!

Edwin, 45 jaar

Alle ervaringen →

De groep was erg leuk, dit zit bij de 9 inbegrepen!

Carla, 50 jaar

Alle ervaringen →

We waren er druk mee: zeilen, spelletjes, eten en drinken, feesten en kroegen aan wal etc. Dat het biercafé op Texel uitviel, was echt geen ramp. Fijn dat we op Terschelling een fiets hadden en alle tijd om er gebruik van te maken.

Dirk, 60 jaar

Alle ervaringen →

Een geweldige ervaring, zeilen en eilandhoppen op de Waddenzee. Ik ben erg blij dat ik deze reis bij jullie geboekt hebt.

Karin, 52 jaar

Alle ervaringen →

Het zeilen is een prachtige activiteit. Mijn reizen met Dynamic Holland zijn zeer goed bevallen. Zowel de bestemmingen, begeleiding en prijs/kwaliteit verhouding. De kans is zeer groot dat ik er volgend jaar weer bij ben.

Peter, 46 jaar

Alle ervaringen →

Bedankt voor de fijne vakantie. Ben weer helemaal opgeladen en uitgewaaid. P.s. dankzij het mooie weer was het nog geweldiger.

Mariska, 45 jaar

Alle ervaringen →

Dit was toch wel een van de topvakanties in alle opzichten en zeker voor herhaling vatbaar. Een goede afwisseling tussen zeilen en strand.

Roland, 59 jaar

Alle ervaringen →

Het schip was fantastisch, heel luxe en mooi ingericht. De bemanning heel gastvrij en vrolijk. We hebben alle weertypen gehad tijdens het zeilen, prachtig. Een record gezet van Ameland naar Texel in een keer en 35 keer overstag: GEWELDIG!!

Lenie, 52 jaar

Alle ervaringen →