Bekijk data & prijzen
relaxen op het dek van een zeilboot de zeilen hijsen op een boot groep poseert voor een zeilboot zonsondergang vrouwen trekken aan de touwen op een zeilboot dames lachen met de kapitein
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie
 • Eilanden
 • Video

Omschrijving

– Boek deze reis nu met corona-garantie!
Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijgt u de volledige reissom terug.

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep 39-plussers uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon?
Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee!

Tijdens deze actieve week hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op onze prachtige Waddeneilanden. Je helpt actief mee bij het zeilen en natuurlijk is er volop ruimte om lekker te relaxen wanneer jij dat wilt.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilvakantie in eigen land
 • Op vakantie met een gezellige groep van 39 jaar en ouder
 • Een bezoek aan minimaal drie Waddeneilanden, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • All-inclusive verblijf aan boord, inclusief gratis drankjes
 • Het betreft een internationale reis met grotendeels Nederlandse deelnemers
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Annemieke (46): “Het zeilen langs de Waddeneilanden is een geweldige ervaring. Lekker ongedwongen, niets moet en alles kan.”

Zeilen op het wad
Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende vogels en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel aan dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om het eiland te ontdekken of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem! De schipper en zijn maat leren je graag de fijne kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie
We verblijven tijdens de reis op een authentieke klipper. Naast een goed bed brengt het schip ons ook naar onze verschillende aanleghavens. Elke klipper beschikt over zitplaatsen aan dek, een gezellige salon, een keuken en veelal twee- en vierpersoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord meerdere douches en toiletten aanwezig.

Lees meer

Programma

Aankomstdag
We verzamelen rond 20:30 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Eerste dag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.

Gedurende de week
Gedurende de week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en bezoeken we deze week minimaal drie van de vijf Waddeneilanden. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht! Uiteraard gaan we deze week ook op zoek naar een geschikte zandbank om droog te vallen voor de nacht. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit werkelijk een unieke beleving. Wanneer de omstandigheden het toelaten staat ook wadlopen op het programma, er bestaat immers geen mooiere manier om de Waddenzee te ervaren!

Laatste dag
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en rond 15:00 uur meren we weer aan in onze thuishaven. Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Accommodatie

Tijdens deze zeilweek is ons vervoer tevens onze accommodatie!
Een historisch zeilschip brengt ons overdag naar de mooiste havens en biedt jullie ’s nachts een heerlijk scheepsbed in een heuse kajuit.

De volgende maatregelen zijn aan boord genomen i.v.m. het corona-virus:

 • Dagelijkse briefing door de bemanning.
 • Alle schepen zijn voorzien van een hygiëne-instructie.
 • Bij elke ingang, hut en openbare wasgelegenheid bestaat de mogelijkheid om de handen te ontsmetten.
 • Eenrichtingsverkeer waar mogelijk, dit wordt aangegeven met pijlen of borden op de grond.
 • Oppervlaktes en relingen worden regelmatig gereinigd.
 • Er zal zo vaak en zoveel mogelijk worden geventileerd.

Verder vragen we van onze gasten het volgende:

 • Eten in twee of meerdere shift’s, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van mono verpakkingen.
 • Kom niet aan boord bij gezondheidsklachten zoals verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of koorts.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van personen die niet tot uw eigen huishouden behoren
 • Vermijd fysiek contact met personen die niet tot uw eigen huishouden behoren
 • Was regelmatig uw handen.

Vliegende Draeck
zondag 9 én 16 augustus 2020 is ons vervoer en verblijf de schitterende klipper Vliegende Draeck. Sinds 1993 vaart deze tweemaster als passagiersschip over Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese wateren. De Vliegende Draeck is één van de snellere schepen van de vloot, bij gunstig weer kan ze in een korte tijd lange afstanden afleggen. Het gastenverblijf beschikt over een radio, cd-speler, boordbibliotheek en spelletjes. Op koude dagen draait de schipper de CV omhoog voor een aangename temperatuur benedendeks. Daarnaast zijn alle slaapcabines voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor je bagage.

De Vliegende Draeck heeft in totaal 7 twee-persoonshutten, 4 vier-persoonshutten, 3 toiletten en 3 douches.

Rode Swan
Het zeilschip Rode Swan (1880) hijst de zeilen op zondag 9 én 16 augustus 2020. In het knusse dagverblijf is het heerlijk relaxen, hier zorgen een radio, cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol spelletjes voor extra gezelligheid. Ook beschikt het dagverblijf over centrale verwarming, bij koudere temperaturen zit je behaaglijk benedendeks. De slaaphutten hebben een wastafel met warm en koud stromend water, 220V en CV.

De Rode Swan beschikt over 10 twee-persoonshutten, 3 vier-persoonshutten, 3 toiletten en 3 douches.

Koh-I-Noor
Vrijdag 21 augustus 2020 stap je aan boord van de historische kustzeiler Koh-I-Noor. Met haar lengte van 37 meter en breedte van 7 meter biedt ze enorm veel ruimte. Het schip heeft niet één, maar twee ingerichte salons, met een radio, televisie, een dvd-speler, een cd-speler, beamer, een uitgebreide boordbibliotheek en CV. Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw spullen.

De Koh-I-Noor beschikt over 4 x twee-persoonshutten, 4 x drie-persoonshutten en 1 x vier-persoonshut.
Voor dat beetje extra luxe en comfort zijn alle kamers voorzien van een eigen douche en toilet.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Eilanden

Texel
Eén van de eilanden waar we aanmeren is Texel, het grootste Waddeneiland. Texel heeft maar liefst 30 kilometer strand en dus genoeg plek om lekker uit te waaien. Wandel bijvoorbeeld met z’n allen door de pittoreske vissersdorpjes en pak daarna samen een terrasje. Of verken het uitgestrekte natuurgebied De Slufter, één van de schapenfokkerijen of duik in de wondere wereld van de zee bij Ecomare.

Vlieland
Op Vlieland leggen we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Ontdek dit sfeervolle en autoluwe eiland tijdens een heerlijke wandeling, voordat we ’s avonds een bezoek brengen aan één van vele populaire kroegen die het eiland rijk is. Ga vooral ook mee met de Vliehors Express, die jullie meeneemt op een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stoppen we bij het bekende Reddingshuisje; een voormalig drenkelingenhuisje dat tegenwoordig dienst doet als juttersmuseum.

Terschelling
Met ruim 70 kilometer aan fietspaden door prachtige natuur, leent Terschelling zich perfect voor lange fietstochten. Ook een kijkje bij het interessante museum ’t Behouden Huys of vuurtoren Brandaris zijn echte aanraders. De talloze eetcafés en restaurants nodigen uit tot uitgebreid lunchen of gezellig samen wat drinken, onze reisleiding tipt jullie graag de beste spots! Berucht op Terschelling is het café van volkszanger Hessel, de Groene Weide, in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast gezelligheid staat muziek hier natuurlijk voorop. Kortom, dé locatie voor een memorabele avond uit!

Ameland
Nog verder naar het oosten ligt Ameland, een paradijs voor rust- en natuurzoekers. Huur een fiets en ontdek de veelzijdige natuur van het eiland. Daarnaast zijn er diverse leuke excursies te doen, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies. De boeiende geschiedenis van Ameland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de tijd van de walvisvaart en handel over zee. Hierdoor heeft Ameland een indrukwekkende geschiedenis, waarvan de sporen overal op het eiland nog zijn terug te vinden.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog bijzonder veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal Park Schiermonnikoog en je vindt er het breedste strand van Europa. Het Bezoekerscentrum op het eiland is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland.

Video

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol Vertrekgarantie

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

9 aug 2020 - 16 aug 2020

€ 825

39+ reis

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

9 aug 2020 - 16 aug 2020

€ 825

39+ reis

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

16 aug 2020 - 23 aug 2020

€ 825

39+ reis

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

21 aug 2020 - 28 aug 2020

€ 825

39+ reis

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen

Bedankt voor de fijne vakantie. Ben weer helemaal opgeladen en uitgewaaid. P.s. dankzij het mooie weer was het nog geweldiger.

Mariska, 45 jaar

Alle ervaringen →

Dit was toch wel een van de topvakanties in alle opzichten en zeker voor herhaling vatbaar. Een goede afwisseling tussen zeilen en strand.

Roland, 59 jaar

Alle ervaringen →

Droog vallen onder Terschelling was een erg leuke ervaring.

Martijn, 60 jaar

Alle ervaringen →

Een geweldige ervaring, zeilen en eilandhoppen op de Waddenzee. Ik ben erg blij dat ik deze reis bij jullie geboekt hebt.

Karin, 52 jaar

Alle ervaringen →

De groep was erg leuk, dit zit bij de 9 inbegrepen!

Carla, 50 jaar

Alle ervaringen →

Het schip was fantastisch, heel luxe en mooi ingericht. De bemanning heel gastvrij en vrolijk. We hebben alle weertypen gehad tijdens het zeilen, prachtig. Een record gezet van Ameland naar Texel in een keer en 35 keer overstag: GEWELDIG!!

Lenie, 52 jaar

Alle ervaringen →

We waren er druk mee: zeilen, spelletjes, eten en drinken, feesten en kroegen aan wal etc. Dat het biercafé op Texel uitviel, was echt geen ramp. Fijn dat we op Terschelling een fiets hadden en alle tijd om er gebruik van te maken.

Dirk, 60 jaar

Alle ervaringen →

Heerlijk geen knulligheden van verplichtingen!

Edwin, 45 jaar

Alle ervaringen →

Het zeilen is een prachtige activiteit. Mijn reizen met Dynamic Holland zijn zeer goed bevallen. Zowel de bestemmingen, begeleiding en prijs/kwaliteit verhouding. De kans is zeer groot dat ik er volgend jaar weer bij ben.

Peter, 46 jaar

Alle ervaringen →