Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

De Filmdagen Terschelling zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de bomvolle evenementenkalender van dit populair vakantie-eiland.

Gewapend met een bak popcorn en een programmalijst om de films op af te vinken, kun je uit maar liefst 75 vertoningen kiezen. De ideale reis voor singles of alleengaanden die een passie voor kunst en cultuur delen dus!

Eva (29): “Ik ben echt een filmcriticus, wat dat betreft, van categorie filmhuis tot film noir. Altijd ogen tekort tijdens de Filmdagen, helemaal mijn ding.”

Bioscoopje pakken 2.0 // Uniek aan de Filmdagen is de pop-up insteek, de hele happening wordt namelijk in no time opgebouwd. Onder andere ontbijtzalen, een voormalig gereformeerde kerk en een dorphuis fungeren ineens als bioscoopzaal. Perzische tapijten, rode lopers, huiskamerplanten en houten klapstoeltjes sieren daarbij het decor. En met dezelfde gang als dat het festival op poten wordt gezet, lijkt het maandag alsof er in het weekend niets is gebeurd. De terrasstoelen zijn opgeruimd, de ontbijtzalen worden weer gebruikt waar ze voor bedoeld zijn en de filmfanaten zijn in geen velden of wegen meer te bekennen…

Als leuke extra zeilt de traditionele klipper Ambulant jullie vanaf de Friese stad Harlingen naar de overkant van de Waddenzee, waarbij de schipper jullie met plezier de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. Zeilen hijsen, het anker lichten en met een emmertje sop het dek zwabberen natuurlijk!

Zeilklipper Ambulant**** // Tijdens je verblijf op het eiland staat de historische, tweemastklipper Ambulant uit het jaar 1904 voor je klaar. Je overnacht aan boord van het schip in een comfortabele scheepshut, welke je deelt met je mede-festivalgangers. Iedere kajuit is voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, centrale verwarming en leesverlichting. Ook sanitaire voorzieningen zijn aan boord aanwezig, wel zo handig!

Waarom deze vakantie?

  • Festivalweekend op een Waddeneiland
  • Samen met een gezellige groep 20+ singles
  • Unieke overnachting op een traditioneel zeilschip
  • Inclusief 3 x ontbijt en 2 x lunch
  • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding
Lees meer

Programma

Donderdagmiddag // Rond 20:00 uur staat schipper Jouke klaar met een lekker bakje koffie of thee en wat lekkers. Je maakt kennis met je reisgezelschap voor de komende dagen en de hutten worden toegewezen. Aansluitend is er natuurlijk nog genoeg tijd voor een schippersbittertje aan dek!

Vrijdag // De vrijdag start met een stevig ontbijt, waarna we koers zetten richting het Waddeneiland Terschelling. Onderweg wordt een heerlijke lunch geserveerd en trekt het schitterende waterlandschap aan je voorbij. Bij Terschelling aangekomen kunnen jullie direct opgaan in het filmfestival, want met ruim 75 films om uit te kiezen is er voor elk wat wils.

Zaterdag // Ook zaterdag trappen we af met een goede kop koffie en een gezellig ontbijt. Vervolgens staat jullie wederom een gevarieerd programma aan films en documentaires in de meest uiteenlopende genres te wachten. Tussendoor is er tijd genoeg om met z’n allen neer te strijken op een terras en van een versnapering te genieten.

Zondag // De invulling van zondag verloopt in overleg met de schipper. Ook s ochtends worden er namelijk nog films vertoond, bij voldoende animo vertrekken wij dan ’s middags in plaats van ’s ochtends naar Harlingen. Bij een vertrek in de ochtend zorgen wij voor lunch aan boord en is het bijvoorbeeld een superleuke optie een kleine omweg langs de zeehondenbank te maken!

Accommodatie

Tweemastklipper Ambulant // In het jaar 1904 werd de laatste hand gelegd aan de Ambulant. Na een ingrijpende verbouwing sloot deze tweemastklipper zich in 1980 als varend passagiersschip aan bij zeilcharterkantoor Rederij Vooruit in Harlingen, voor passagierstochten over de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese Meren.

Aan dek // Vanuit de royale zitkuip heb je tijdens de zeiltocht het beste uitzicht. Met z’n allen chillen aan dek, terwijl de wind door je haren woelt!

Benedendeks // In het huiselijke dagverblijf staat samenzijn centraal. Daarom is het vertrek sfeervol ingericht met lange tafels, een royale zithoek en gezellige verlichting.
Benedendeks kan je gebruik maken van centrale verwarming, een radio, een cd-speler, een DVD-speler, een televisie (op aanvraag), de uitgebreide boordbibliotheek en allerhande spelletjes.

Slaapvertrek // Een goede nachtrust staat voorop en de comfortabele bedden zorgen ervoor dat je ’s ochtends met uitgeslapen oogjes aan de dag kan beginnen. De bedden zijn opgemaakt met een matras plus matrasovertrek en een kussen met kussensloop. Bij koelere temperaturen kan de centrale verwarming omhoog worden gedraaid, en indien nodig zorgt een patrijspoortje voor frisse lucht.

Sanitaire voorzieningen // De Ambulant is uitgerust met 2 toiletten en 2 douches. Daarnaast beschikken de hutten over een eigen wastafel met koud en warm stromend water.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol Vertrekgarantie

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

14 nov 2019 - 17 nov 2019

€ 307

Vertrekhaven: Harlingen

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen