Er zijn momenteel geen reizen naar Fjoertoer Terschelling beschikbaar.

  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

De bijzondere wandeltocht Fjoertoer op het Waddeneiland Terschelling prijkt steevast op de kalender van menig wandelaar!

Wat Fjoertoer zo bijzonder maakt?
De hele wandelroute is van begin tot eind versierd met prachtige lichtkunstwerken, lichtshows en vuureffecten, ontworpen door eilander kunstenaars.
Want de tocht begint wanneer de zon nog hoog aan de hemel staat, maar eindigt in het duister!

Speciaal voor Fjoertoer hijsen de schepen Antonia en Rode Swan de zeilen voor een heerlijk, verzorgd zeilweekend naar Terschelling.
Dus strik je veters, boek deze sportieve groepsreis inclusief deelnemerskaart en overnacht op een historisch schip!

Mike (56): “Ik kijk ieder jaar weer uit naar Fjoertoer, deze combi van overtocht en slaapplaats is ideaal.”

Waarom deze vakantie?

  1. Actief zeilweekend naar Terschelling
  2. Deelname aan Fjoertoer
  3. Inclusief deelnemerskaart
  4. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  5. Inclusief 2 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner
  6. Onbeperkt koffie, thee en fruit

Wandelbelevenis Fjoertoer // De vuurtoren Brandaris wordt in de volksmond als sinds oudsher “de toer” (de toren) genoemd. Samengesmolten met het woord “fjoer” (vuur), betekent Fjoertoer dan ook een tocht langs vuur. Deze unieke wandeling begint in Midsland en eindigt bij de enige echte “fjoertoer”; de Brandaris.

Zeilen met een historische klipper // Onder de noemer “bruine vloot” wordt er nog veel met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is een verzamelnaam voor de chartervaart met authentieke schepen, die eerder vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdag // Om 16:00 uur zijn jullie van harte welkom aan boord en maken we kennis met elkaar. Met een grote pan raasdonders en spek op het vuur, zetten we koers richting Terschelling. Bij aankomst is er nog voldoende tijd voor een slagje door het dorp of lonkt het strand wellicht voor een gezamenlijke wandeling ter voorbereiding op de beproeving van morgen.

Zaterdag // ’s Ochtends staat er een gezond en voedzaam ontbijt voor jullie op tafel, waarna we ons in alle rust opmaken voor de beruchte Fjoertoer.
Ruim op tijd begeven we ons naar de start en sluiten we aan bij de startgroep. Het startschot klinkt om 15:00 uur en de zware, prachtige tocht over het eiland volgt. Er zal lichamelijk en mentaal veel van je worden gevraagd, maar als groep trekken jullie elkaar erdoorheen. Met z’n allen over de finish!
Bij terugkomst op het schip drinken we er natuurlijk eentje op de behaalde prestatie en blijft het nog lang gezellig.

Zondag // Na het ontbijt wacht ons de terugtocht naar Harlingen. Onderweg maken we een korte omweg langs de zeehon­denbank en serveert de kok een fijne lunch met een grote kom echte zeemanssoep.
Tegen een uur of 15:00 gooien we de loopplank weer uit en kijken we samen terug op een fantastisch weekend.

Accommodatie

Zeilschip Antonia // Gebouwd in 1913, zeilt dit stoere schip vandaag de dag als charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer. De woonkamer van de Antonia is industrieel ingericht en heeft meerdere knusse zithoekjes en zitgelegenheid. Hier kan je gebruik maken van centrale verwarming, een boordbibliotheek en een plank vol leuke spelletjes.
Bovendeks heb je tijdens de zeiltocht natuurlijk het beste uitzicht! In de royale kuip kun je lekker met de hele groep relaxen en met een frisse bries door je haren van het zeilen genieten. Een goede nachtrust staat voorop en naast comfortabele stapelbedden zijn de hutten uitgerust met centrale verwarming en een wastafel.
De Antonia is voorzien van 2 toiletten en 2 douches, wel zo handig!

Vertrekhaven: Harlingen

Zeilschip Rode Swan // De imposante tweemastklipper Rode Swan zag het levenslicht in 1880, echt een zeilend monument! Aan dek heb je dan ook een eersterangs plaats en sta je middenin de zeilbeleving! Het verwarmde dagverblijf benedendeks heeft een sfeervolle inrichting en nodigt uit tot gezellige avonden en mooie gesprekken met je reisgenoten. In de kajuiten plof je neer op comfortabele stapelbedden, zo kun je elke ochtend weer uitgerust aan je dag beginnen. Alle hutten zijn voorzien van centrale verwarming en een wastafel met warm en koud stromend water. Daarnaast zijn alle scheepskamers individueel afsluitbaar door middel van een hotelslot. Aan boord bevinden zich 3 toiletten en 3 douches.

Vertrekhaven: Harlingen

Locatie

Jullie ervaringen