Bekijk data & prijzen
 • Waarom deze groepsreis?
 • Programma
 • Accommodatie

Waarom deze groepsreis?

– Boek deze reis nu met corona-garantie!
Mocht de reis van onze zijde niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug.

Geheel terecht wordt de Waddenzee bestempeld als een van de mooiste gebieden van Nederland. Sinds 2009 staat het Waddenlandschap bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en tijdens onze zeilreizen ontdek je precies waarom!

Dus kraag omhoog, papegaai op je schouder en boek dit ongekende zeilavontuur aan boord van een 19e eeuwse klipper, want echte vrijheid proef je wanneer je zeilt over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Waarom deze vakantie?

 1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling of Schiermonikoog
 2. Samen met een gezellige groep 23+ singles
 3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
 5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
 6. Onbeperkt koffie, thee en fruit

Zeilweekend op de Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter!
Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling (Waddenzee of Rode Swan) of Schiermonnikoog (Anna Catharina) aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken.
Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdagavond
Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeil-kornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling (de Waddenzee of Rode Swan) of Schiermonnikoog (Anna Catharina).
De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag
’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis.
Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. ’s Middags gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekendje Waddenzee op een rijtje:

 • Fietstocht door natuurreservaat De Boschplaat
 • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
 • Totale duisternis ervaren in het Dark Sky Park
 • Cranberry-wijn proeven
 • Bezoek aan de gezellige dorpjes Midsland of West-Terschelling
 • Hessel & Tess in Café de Groene Weide
 • Selfie met vuurtoren Brandaris 😉

Accommodatie

Margot
Na een allesvernietigende brand in 2012, is het schip volledig opnieuw opgebouwd. Een fris interieur was het begin van een nieuw hoofdstuk. Inmiddels zeilt de Margot weer fier over de Waddenzee en het IJsselmeer. Tweemastklipper Margot biedt met een lengte van 32 meter en breedte van 6 meter enorm veel ruimte. Door haar strakke en moderne voorkomen geldt zij als een van de meest luxe charterschepen op de Waddenzee en het IJsselmeer. Boven op het dek is er volop plek om heerlijk in het zonnetje te liggen of lekker te kletsen met uw zeilgezelschap onder het genot van een drankje. Lange banken sieren het dek en vanuit de grote kuip heeft u tijdens het zeilen een fantastisch uitzicht over het water. Voor de mindere dagen kun je plaats nemen in het sfeervolle dagverblijf. Hier staan 4 grote tafels, welke rondom zijn voorzien van zitplaatsen. Tevens is het vertrek ingericht met een surround sound radio en flatscreen.

Alle slaapcabines bestaan uit comfortabele tweepersoons stapelbedden. Elke hut is uitgerust met een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en bergruimte voor uw spullen. Benedendeks vindt je 2 toiletten en 3 douches.

Datum: vrijdag 25 tot zondag 27 juni 2021
Vertrekhaven: Harlingen, Nieuwe Willemshaven

Anna Catharina
Gebouwd in 1914, mogen we de historische klipperaak Anna Catharina gerust een zeilend monument noemen. Het schip kenmerkt zich door veel dekruimte, hier kun je heerlijk de benen strekken en al mijmerend over de glinsterende zee uit kijken. Het schip heeft een relatief geringe diepgang waardoor zij op veel plekken kan komen waar sommige andere schepen niet kunnen varen. Dit maakt haar zeer geschikt voor tochten langs onontdekte plekjes. Na een mooie dag op het water kun je in het knusse dagverblijf heerlijk onderuitzakken. Voor dat stukje extra sfeer kun je gebruik maken van een stereo en een cd-speler. Tijdens de koudere maanden is er nog een authentieke houtkachel.

Alle slaapvertrekken beschikken over een wastafel met warm en koud stromend waren, CV, een leeslampje en bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Daarnaast heeft de Anna Catharina 2 toiletten en 2 douches, en vind je in alle hutten een wastafel en CV.

Datum: vrijdag 23 tot zondag 25 juli 2021
Vertrekhaven: Zoutkamp, Haven Zoutkamp

Mermaid
Deze tweemastklipper heeft zich in 1990 als passagiersschip aangesloten bij de vloot van Rederij Vooruit. Aan dek is een royale kuip met banken en een grote eettafel voor de gezelligheid. Bij felle zon of een spatje regen kan er een tent over het dek worden gespannen. De Mermaid beschikt over een hoge reling, brede gangboorden en veel dekruimte. De knusse gastenruimte is uitgerust met een radio, een cd-speler, een dvd-speler, televisie, boordbibliotheek en allerlei spelletjes.

Alle hutten zijn voorzien van wastafels met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte. De Mermaid beschikt over 2 douches en 2 toiletten aan boord.

Datum: vrijdag 20 tot zondag 22 augustus 2021
Vertrekhaven: Harlingen, Nieuwe Willemshaven

Averechts
Het zeilschip de Averechts is onze zeilende accommodatie voor dit weekend. Neem plaats in de ruime zitkuip en laat u keer op keer betoveren door het altijd veranderende waterlandschap.In de knusse scheepssalon vindt u een behaaglijke gastenruimte, een gitaar, karaoke-mogelijkheden en een goede stereo-installatie met iPod-aansluiting. Lange tafels met comfortabele banken nodigen uit tot een gezamenlijk ontbijt of wellicht een ouderwets bordspelletje! Op koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Averechts worden gezeild.

Aan boord van de Averechts zijn 7 twee-persoonshutten, 4 vier-persoonshutten, 4 douches en 4 wc’s aanwezig.

Datum: vrijdag 24 tot zondag 26 september 2021
Vertrekhaven: Harlingen, Nieuwe Willemshaven

De volgende maatregelen zijn aan boord genomen i.v.m. het corona-virus:

 • Dagelijkse briefing door de bemanning.
 • Alle schepen zijn voorzien van een hygiëne-instructie.
 • Bij elke ingang, hut en openbare wasgelegenheid bestaat de mogelijkheid om de handen te ontsmetten.
 • Eenrichtingsverkeer waar mogelijk, dit wordt aangegeven met pijlen of borden op de grond.
 • Oppervlaktes en relingen worden regelmatig gereinigd.
 • Er zal zo vaak en zoveel mogelijk worden geventileerd.

Verder vragen we van onze gasten het volgende:

 • Eten in twee of meerdere shifts, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van mono verpakkingen.
 • Kom niet aan boord bij gezondheidsklachten zoals verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of koorts.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van personen die niet tot uw eigen huishouden behoren
 • Vermijd fysiek contact met personen die niet tot uw eigen huishouden behoren
 • Was regelmatig uw handen.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol Vertrekgarantie

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

25 jun 2021 - 27 jun 2021

€ 249

Vertrekhaven: Harlingen Margot (Margot)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

23 jul 2021 - 25 jul 2021

€ 249

Vertrekhaven: Harlingen Mermaid (Mermaid)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

20 aug 2021 - 22 aug 2021

€ 249

Vertrekhaven: Harlingen Mermaid (Mermaid)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

24 sep 2021 - 26 sep 2021

€ 249

Vertrekhaven: Harlingen Averechts (Averechts)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

8 okt 2021 - 10 okt 2021

€ 249

Vertrekhaven: Zoutkamp Anna Catharina (Anna Catharina)

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen