Bekijk data & prijzen
 • Waarom deze groepsreis?
 • Programma
 • Accommodatie

Waarom deze groepsreis?

Geheel terecht wordt de Waddenzee bestempeld als een van de mooiste gebieden van Nederland. Sinds 2009 staat het Waddenlandschap bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en tijdens dit zeilweeekend ontdek je precies waarom! Dus kraag omhoog, papegaai op je schouder en boek dit ongekende zeilavontuur aan boord van een 19e eeuwse klipper, want echte vrijheid proef je wanneer je zeilt over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Waarom deze vakantie?

 1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
 2. Samen met een gezellige groep mee-zeilers
 3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
 5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
 6. Onbeperkt koffie, thee, fris, bier en wijn

Zeilweekend op de Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter! Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling (Mermaid) of Schiermonnikoog (Anna Catharina) aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken. Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdagavond
Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling (Zeilweekend Mermaid) of Schiermonnikoog (Zeilweekend Anna Catharina). De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag
’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. ’s Middags gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekend zeilen op een rijtje:

 • Fietstocht door natuurreservaat De Boschplaat
 • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
 • Totale duisternis ervaren in het Dark Sky Park
 • Cranberrywijn proeven
 • Bezoek aan de gezellige dorpjes Midsland of West-Terschelling
 • Hessel & Tess in Café de Groene Weide
 • Selfie met vuurtoren Brandaris 😉

Accommodatie

Deze zomer varen we met twee verschillende schepen.
Namelijk de Mermaid met vertrekhaven Harlingen en de Anna Catharina met vertrekhaven Zoutkamp.

Mermaid
Zeer geliefd onder de zeilliefhebbers, belooft de Mermaid een bijzondere tocht door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Schipper Bas heet je van harte welkom aan boord en weet van elke zeiltocht een waar avontuur te maken!

Aan dek is een royale kuip met gemakkelijke banken, waar voor de gezelligheid een grote eettafel is geplaatst. De Mermaid beschikt over een hoge reling, brede gangboorden en veel dekruimte. Ook kan er bij een spatje regen of juist felle zon een tent over het dek worden gespannen. Daarnaast maakt de stabiliteit van het schip dat ze tijdens het zeilen minimaal scheef kan hangen, waardoor de Mermaid uiterst geschikt is voor ouderenreizen.

De knusse gastenruimte is uitgerust met een radio, een cd-speler, een dvd-speler, televisie, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Het vertrek kan worden verwarmd door middel van centrale verwarming, wat betekent dat er ook gedurende de koudere seizoenen prima met de Mermaid kan worden gezeild. Alle hutten zijn voorzien van wastafels met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Op de bedden zijn lakens, beddengoed en een kussen aanwezig. Tevens zijn er 3 douches en 3 toiletten aan boord.

Datum: vrijdag 24 juni tot zondag 26 juni 2022
en vrijdag 23 september tot zondag 25 september 2022
Vertrekhaven: Harlingen, Nieuwe Willemshaven

Anna Catharina
Schipper Gerard is een specialist van het Oostwad en kan je van alles vertellen over de wateren rondom Groningen. Gezelligheid staat dan ook voorop tijdens een zeiltocht met de prachtige Anna Catharina. Het schip heeft een relatief geringe diepgang waardoor zij op veel plekken kan komen waar sommige andere schepen niet kunnen varen. Dit maakt haar daarom zeer geschikt voor vaartochten langs onontdekte plekjes en een echte parel om mee op pad te gaan.

Na een mooie dag op het water zakt u in het knusse dagverblijf heerlijk onderuit op de comfortabele banken en kunt u voor dat extra beetje sfeer gebruik maken van een stereo en een cd-speler. Bijzonder is de authentieke houtkachel benedendeks, wat betekent dat er ook tijdens de koudere maanden prima met de Anna Catharina kan worden gevaren.

Alle slaapvertrekken beschikken over een wastafel met warm en koud stromend waren, CV, een leeslampje en bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Daarnaast heeft de Anna Catharina 2 toiletten en 2 douches, en vind je in alle hutten een wastafel en CV. Aan boord zijn comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen aanwezig.

Datum: vrijdag 29 juli tot zondag 31 juli 2022
Vertrekhaven: Zoutkamp, Haven Zoutkamp

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol Vertrekgarantie

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

24 jun 2022 - 26 jun 2022

€ 309

Mermaid Vertrekhaven: Harlingen (Vertrekhaven: Harlingen)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

29 jul 2022 - 31 jul 2022

€ 309

Anna Catharina Vertrekhaven: Zoutkamp (Vertrekhaven: Zoutkamp)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

23 sep 2022 - 25 sep 2022

€ 309

Mermaid Vertrekhaven: Harlingen (Vertrekhaven: Harlingen)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen