Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilweekend Waddenzee Noordvaarder beschikbaar.

zeilen hijsen van een zeilboot op het ijsselmeer relaxen in de zon op het dek van een zeilboot relaxen op het dek van een zeilboot liggen in de zon op het dek van een schip
  • Zeilweekend Waddenzee
  • Programma
  • Accommodatie

Zeilweekend Waddenzee

Geheel terecht wordt de Waddenzee bestempeld als een van de mooiste gebieden van Nederland. Sinds 2009 staat het Waddenlandschap bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en het traditionele zeilschip Noordvaarder uit 1909 laat jou graag zien waarom!

Dus kraag omhoog, papegaai op je schouder en boek dit ongekende zeilavontuur aan boord van een 19e eeuwse klipper.
Want echte vrijheid proef je wanneer je zeilt over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je zelf mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Zeilweekend op de Waddenzee // Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter!
En wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken.
We lichten het anker in de Friese havenstad Harlingen en gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel. Je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilklipper Noordvaarder**** // Tijdens je verblijf staat de historische, tweemastklipper Noordvaarder uit het jaar 1909 voor je klaar. Je overnacht aan boord van het schip in een comfortabele scheepshut, welke je deelt met je je mede-zeilgenoten. Iedere kajuit is voorzien van stromend water, centrale verwarming en een leeslampje. Ook sanitaire voorzieningen zijn aan boord aanwezig.

Waarom deze vakantie?

  • Een actieve vakantie met een bezoek aan een Waddeneiland
  • Samen met een gezellige groep 20+ singles
  • Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  • Inclusief borrelhap op vrijdag, 2 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner
  • Onbeperkt koffie, thee en fruit
  • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding
Lees meer

Programma

Vrijdagavond // Rond 20:00 uur stap je aan boord bij de Noordvaarder.
Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de hutten worden toegewezen en een gezellige avond volgt.

Zaterdag // Na het ontbijt zetten we koers richting het prachtige Waddeneiland Terschelling.
De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen!
Lekker relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.
Bij aankomst op Terschelling is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag // ’s Ochtends staat wederom het ontbijt op tafel en beginnen we aan de terugreis.
Onderweg wordt de lunch geserveerd en tegen 17:00 uur gooien we de loopplank weer uit in de haven van Harlingen.

Accommodatie

Tweemastklipper  // De stoere klipper Noordvaarder zag het levenslicht in Lemmer, waar zij in 1909 als zeilend vrachtschip de werf verliet. Om de opkomende industrie bij te kunnen benen, werd er in 1945 een motor in het schip geplaatst. Een ingrijpende restauratie in 1986 en een grote verbouwing in 2010 voorzagen de Noordvaarder van een nieuwe jas, om vervolgens in dezelfde lijn te worden gerenoveerd tot luxe zeilschip.

Aan dek // Vanuit de relaxte zitkuip aan dek heb je tijdens de zeiltocht het beste uitzicht! Met je ogen dicht genieten van de zon op je gezicht en zilte zeelucht door je haren.

Benedendeks // In het sfeervolle dagverblijf kun je gebruik maken van centrale verwarming, een radio, een stereo met Bluetooth-aansluiting, een boordbibliotheek en een plank vol spelletjes.

Slaapvertrek // Een goede nachtrust staat voorop en de comfortabele bedden zorgen ervoor dat je ’s ochtends weer uitgerust aan de dag kan beginnen. De bedden zijn opgemaakt met een matras plus matrasovertrek en een kussen met kussensloop. Bij koelere temperaturen kan de centrale verwarming omhoog worden gedraaid, en indien nodig zorgt een patrijspoortje voor frisse lucht.

Sanitaire voorzieningen // De Noordvaarder is uitgerust met 2 toiletten en 2 douches. Daarnaast beschikken de hutten over een eigen wastafel met stromend water.

Locatie

Jullie ervaringen