Er zijn momenteel geen reizen naar Zillertal beschikbaar.

groepje klimt de rots omhoog groepje gaat hiken in oostenrijkse bergen mountainbikers in de bergen mountainbiken in de bergen langs de koeien mountainbiken offroad in de bergen
 • Omschrijving
 • Accommodatie
 • Bike & Hike-pakket
 • Hike-pakket
 • Berghut

Omschrijving

Wil jij een week lang genieten samen met een actieve groep singles vanaf 30 jaar?
Strik dan je veters en ga mee naar het Tuxertal in Oostenrijk!

We verblijven tijdens deze reis in een 3-sterren hotel in het idyllische Vorderlanersbach. De reis is actief, ongedwongen en helemaal naar jouw wens in te vullen.
Zo kun je kiezen uit het Bike & Hike-pakket of het Hiking-pakket.

Petra (39): “Ik kan iedereen deze vakantie aanraden. Leuke groep mensen en een actieve week, met het pakket dat bij je past.”

Kies het pakket dat bij jou past // Wij bieden je graag een vakantie die zo goed mogelijk bij je wensen aan sluit. Daarom kun je naast het Hiking-pakket ook tekenen voor het afwisselende Bike & Hike-pakket. Alle reizen zijn inclusief nachtrit per Royal Class Touringcar en 7 overnachtingen op basis van halfpension in Hotel Kirchlerhof ***.
Fanatieke wandelaars gaan voor het Hiking-pakket, waarbij we dagelijks mooie tochten door de Oostenrijkse bergen maken, met aan het einde van de week een 3-daagse trekkingtocht inclusief overnachting in een authentieke hut.
Is wandelen wel jouw ding, maar is een hele week je wat te veel van het goede, kies dan voor het Bike & Hike-pakket. Naast actieve hikes, staan er tijdens deze week ook uitdagende fietstochten op het programma. SingleSun heeft de unieke mogelijkheid jullie e-bikes aan te bieden, zo kan iedereen op elk niveau meekomen. Wel zo makkelijk in de bergen!

Hotel Kirchlerhof ***//  Hotel Kirchlerhof is een prachtig gelegen hotel, met een locatiescore van 8,7 op Booking.com! In de ochtend staat er een stevig ontbijtbuffet voor ons klaar, er staat ons immers dagelijks een tocht vol sportieve uitdagingen te wachten. Na een dag op de pedalen of in de wandelschoenen, kom je in het hotel tot rust en kan je welverdiend ontspannen in het wellness centre, voorzien van sauna, ontspanningsruimte en whirlpool. Mocht je zin hebben om wat baantjes te trekken, dan kan je 7 km verderop gratis gebruik maken van een thermisch bad. ’s Avonds ontmoeten we elkaar weer onder het genot van een heerlijk diner in het restaurant van het hotel.

Waarom deze vakantie?

 • Een actieve vakantie met het pakket dat bij jou past
 • Samen met een gezellige groep 30Plussers
 • Direct aan de mooiste wandel- en fietswegen van Vorderlanersbach
 • Verblijf in Hotel Kirchlerhof ***
 • Inclusief halfpension en wellness centre
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding
Lees meer

Accommodatie

Hotel Kirchlerhof*** // is een 3-sterren premium hotel in Vorderlanersbach, middenin het Tuxertal van Oostenrijk. Het hotel ligt niet ver van het Hike & Bike-gebied Tux, waar prachtige wandel- en fietstochten elkaar door de bergen kruisen.

Het hotel bestaat uit goed verzorgde (nieuwbouw)kamers met een eigen badkamer met toilet, sommige kamers beschikken ook over een balkon. De kamers zijn voorzien van handdoeken, sauna handhoeken en een kluis. Liever een eenpersoonskamer? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden.

Verzorging // ’s Ochtends staat er een uitgebreid buffet voor je klaar. ’s Avonds schuif je aan bij een overheerlijk driegangendiner, met iedere dag een andere culinaire insteek.

Berghut(ten) // Wanneer je meedoet aan de trekkingtocht verblijf je op een “Matratzenlager” kamer. Dit houdt in dat je met z’n allen in één ruimte verblijft, met gedeeld sanitair.
’s Ochtends wordt er een stevig ontbijt geserveerd en ’s avonds staat er in de meeste hutten een driegangenmaaltijd op het menu.

Bike & Hike-pakket

Ga je voor het Bike & Hike-pakket, dan staat je een uitdagende Mountainbike & Hike week te wachten!
Ontdek samen met een gezellig groep alleengaanden de wonderschone omgeving van het Tuxertal.

Op de dag van aankomst trappen we af met een gezamenlijke kennismakingstocht met beide groepen. Tijdens het wandelen genieten we van de omgeving en kun je elkaar beter leren kennen. Vervolgens staat er dagelijks een spannende bike of hike-route op het programma. Op dinsdag hebben wij een vrije dag ingeroosterd, die jullie gezellig samen met de hike-groep door kunnen brengen. Alle wandel- en fietstochten worden gemaakt onder begeleiding van onze ervaren Nederlandse reisbegeleiders Tjerk en Nico.

Onderstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen door onder andere weersomstandigheden en wensen van de groep.

Zaterdag // Afhankelijk van het verkeer, komen we tussen 08:00 en 10:00 uur aan bij het hotel en beginnen we met een gezamenlijke inlooptocht. We wandelen vanaf het hotel naar berggasthof Geislerhof, waar we even de tijd nemen om het fraaie landschap in ons op te nemen. Na een korte pauze en wellicht een toiletbezoek, trekken we omhoog naar de Nasser Tux Alm op bijna 2000 meter hoogte. Daarna dalen we weer af richting hotel, waar een gezellige avond voor ons ligt.
Voor een inlooptocht is het belangrijk dat we de spieren lekker los wandelen, maar niet overbelasten. We hebben tenslotte nog een hele fiets- en wandelweek voor de boeg!

Zondag // We rijden met de bus naar Hintertux en wandelen we naar de prachtige Schleierwasserfall. De Schleierfall is een indrukwekkende waterval, die gevoed wordt door gesmolten sneeuw. De weg ernaartoe is op sommige vlakken wat steil, maar afgeleid  door het spectaculair uitzicht, merk je daar niets meer van. Zodra we de Schleierfall hebben bereikt, is er natuurlijk tijd voor een fotomomentje. Daarna voert de tocht naar een echte traditionele berghut, het Tuxerjochhaus. Vanaf hier genieten we van een grandioos vergezicht over de alpen van Zillertal. Vervolgens wandelen we het rondje verder af, om uiteindelijk terug te keren naar het hotel.

Maandag // De pendelbus brengt ons naar een verhuurder van e-bikes. De eerste dag fietsen door Zillertal is een feit!

Dinsdag // Vandaag is vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld hélemaal niks doen of juist activiteit opzoeken. Wat dacht je van raften, een hoogteparcours, skiën of zwemmen?

Woensdag // Om niet twee keer dezelfde route te fietsen of lopen, pendelt de bus ons naar een andere plek dan waar we afgelopen maandag zijn begonnen. Onze reisbegeleiders laten je namelijk graag de mooiste kanten van Oostenrijk zien.

Donderdag // Na een intensieve tocht door de bergen, komen we aan bij de authentieke berghut Friezenberghaus. Hier komen we ook samen met de hike-groep.

Vrijdag // Vandaag beleven we letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de week; de Hoher Riffler van meer dan 3000 meter hoog. Mochten er mensen zijn die deze klim niet kunnen of willen maken, dan wordt de groep opgesplitst en gaat groep 1 met Tjerk mee naar de Hoher Riffler. Groep 2 gaat dan via een andere, minder zware, route terug naar Vorderlanersbach.

Zaterdag // De laatste dag van deze reis. Deze is vrij te besteden met een activiteit naar keuze. ’s Avonds sluiten we de week af met een gezamenlijk etentje met de hele groep.
Rond 21:00 uur komt Interbus jullie ophalen voor de rit terug naar Nederland.

In het kort:

 • Kennismakingswandeling
 • 1 overnachting in een authentieke berghut 
 • Twee e-bike rides (2 dagen)
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding
 • Toeslag: € 50,-

Niveau en conditie // Wandelen en fietsen in Nederland is natuurlijk wel even iets anders dan het bergachtige landschap in de Alpen. Voor het Bike & Hike-pakket wordt een goede, algehele basisconditie gevraagd. Tijdens de hikes en rides overbrug je namelijk grote afstanden en moet je er rekening mee houden dat je veelal op flinke hoogte actief bezig bent. Mogelijk wisselende weersomstandigheden kunnen de inspanning daarnaast verzwaren. Belangrijk: bergschoenen (minimaal categorie B) zijn verplicht.

Uiteraard worden er tijdens de activiteiten voldoende pauzes genomen om te genieten van de natuur en het uitzicht.
Twijfel je over je conditie? Neem dan gerust contact met ons op.

Hike-pakket

Ga je voor het Hike-pakket dan staat je een intensieve wandelweek te wachten!
Ontdek samen met een gezellig groep alleengaanden de omgeving van het Tuxertal.

Op de dag van aankomst trappen we af met een gezamenlijke kennismakingstocht met beide groepen. Tijdens het wandelen genieten we van de omgeving en kun je elkaar beter leren kennen. Vervolgens staat er dagelijks een spannende hike-route op het programma. Op dinsdag hebben wij een vrije dag ingeroosterd, die jullie gezellig samen met de Bike & Hike-groep door kunnen brengen. Alle wandel- en fietstochten worden gemaakt onder begeleiding van onze ervaren Nederlandse reisbegeleiders Tjerk en Nico.

Onderstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen door onder andere weersomstandigheden en wensen van de groep.

Zaterdag // We beginnen de dag van aankomst met een gezamenlijke inlooptocht. Afhankelijk van het verkeer, komen we tussen 08.00 en 10.00 uur aan bij het hotel en beginnen we met een gezamenlijke loop. We wandelen vanaf het hotel naar berggasthof Geislerhof, waar we even de tijd nemen om het fraaie landschap in ons op te nemen. Na een korte pauze en wellicht een toiletbezoek, trekken we omhoog naar de Nasser Tux Alm op bijna 2000 meter hoogte. Daarna dalen we weer af richting hotel, waar een gezellige avond voor ons ligt.
Voor een inlooptocht is het belangrijk dat we de spieren lekker los wandelen, maar niet overbelasten. We hebben tenslotte nog een hele fiets- en wandelweek voor de boeg!

Zondag // We rijden met de bus naar Hintertux en wandelen we naar de prachtige Schleierwasserfall. De Schleierfall is een indrukwekkende waterval, die gevoed wordt door gesmolten sneeuw. De weg ernaartoe is op sommige vlakken wat steil, maar afgeleid  door het spectaculair uitzicht, merk je daar niets meer van. Zodra we de Schleierfall hebben bereikt, is er natuurlijk tijd voor een fotomomentje. Daarna voert de tocht naar een echte traditionele berghut, het Tuxerjochhaus. Vanaf hier genieten we van een grandioos vergezicht over de alpen van Zillertal. Vervolgens wandelen we het rondje verder af, om uiteindelijk terug te keren naar het hotel.

Maandag // Vandaag voert de voettocht ons naar Finkenberg, met ongeveer 1500 inwoners het tegenovergestelde van het altijd drukke Mayrhofen. Vanaf het hotel nemen we de shuttlebus naar Finkenberg en gaan we met de lift naar boven, waar we uitkomen bij het Penkenjochhaus, in Penken. Vervolgens klimmen we door naar de beruchte Rastkogel, op een hoogte van maar liefst 3000 meter! Naderhand dalen we weer af richting het berggasthof Geislerhof.

Dinsdag // Vandaag is vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld hélemaal niks doen of juist activiteit opzoeken. Wat dacht je van raften, een hoogteparcours, skiën of zwemmen?

Woensdag // De 3-daagse huttentocht naar twee verschillende berghutten voor een overnachting op grote hoogte gaat van start. We lopen een mini-ronde langs de sneeuw en ijsbergen van het Zillertal. We beginnen in Hintertux, waar we met de lift omhoog gaan naar het Tuxerjochhaus. Vanaf het Tuxerjochhaus maken we de oversteek naar de Geraer Hutte, wat tevens ook onze verblijfplaats is voor de eerste nacht.

Donderdag // ’s Ochtends maken we ons op voor een pittige etappe. We steken de Alpeiner Scharte over van bijna 3000 meter hoog, waarna we afdalen naar de Olperer Hutte. Hier houden we een korte pauze en is er tijd voor een fotomomentje. Vanaf hier is het nog ongeveer 2 uren lopen naar Friesenberghaus. Hier zullen we ook de Hike & Bike-groep weer zien.

Vrijdag // Vandaag beleven we letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de week; de Hoher Riffler van meer dan 3000 meter hoog. Mochten er mensen zijn die deze klim niet kunnen of willen maken, dan wordt de groep opgesplitst en gaat groep 1 met Tjerk mee naar de Hoher Riffler. Groep 2 gaat dan via een andere, minder zware, route terug naar Vorderlanersbach.

Zaterdag // De laatste dag van deze reis. Deze is vrij te besteden met een activiteit naar keuze. ’s Avonds sluiten we de week af met een gezamenlijk etentje met de hele groep.
Rond 21:00 uur komt Interbus jullie ophalen voor de rit terug naar Nederland.

In het kort

 • Kennismakingswandeling
 • Dagelijks wisselende hike onder leiding van onze ervaren, Nederlandse reisbegeleiding en gids
 • Eventueel benodigde transfers naar een startpunt
 • 3- daagse huttentocht met 2 overnachtingen in genoemde berghutten
 • Toeslag: niet

Niveau en conditie // Wandelen en fietsen in Nederland is natuurlijk wel even iets anders dan het bergachtige landschap in de Alpen. Voor het Hike-pakket wordt een goede, algehele basisconditie gevraagd. Tijdens de hikes overbrug je namelijk grote afstanden en moet je er rekening mee houden dat je veelal op flinke hoogte actief bezig bent. Mogelijk wisselende weersomstandigheden kunnen de inspanning daarnaast verzwaren. Belangrijk: bergschoenen (minimaal categorie B) zijn verplicht.

Uiteraard worden er tijdens de activiteiten voldoende pauzes genomen om te genieten van de natuur en het uitzicht.
Twijfel je over je conditie? Neem dan gerust contact met ons op.

Berghut

De meeste berghutten beschikken over slechts één slaapruimte waarin (stapel-)bedden staan.
Ben je een moeilijke slaper? Dan raden we je aan om oordopjes mee te nemen.

Ook handig om in te pakken is een sneldrogende handdoek!

Niet iedereen vindt het prettig om een douche of zelfs de slaapkamer te delen met anderen.
Ondanks de eenvoud van de berghutten, zijn er minstens 8 hele goede redenen om met ons mee te gaan tijdens deze avontuurlijke groepsreis:

    1.  Je hoeft niet naar beneden

Wanneer je blijft slapen in een berghut, hoef je geen rekening te houden met de tijd die je kwijt bent aan de afdaling.
Zodra je aankomt in de berghut kun je op je gemakje relaxen, eten en drinken. Laat al die andere mensen maar lekker naar beneden gaan, wij blijven boven!

     2.  Simpel maar heerlijk eten met een biertje of wijntje

Doorgaans zit je tijdens het avondeten in een berghut aan lange tafels, met allerlei gasten uit verschillende landen. Terwijl je geniet van het eten maak je nieuwe vrienden en komen de mooiste gesprekken van de grond!

     3.  De zonsondergang en zonsopkomst

Zonsondergang in de bergen is ronduit betoverend.
Ook in de zomer is het zeker de moeite waard om je wekker vroeg (tussen 05:30 – 05:45 uur) te zetten en in alle rust naar de zonsopkomst te kijken.

     4.  Vroeg op bed

Hoe gezellig het ook is, rond 22.00 uur zoeken de meeste mensen hun bed op. Voor velen staat er de volgende dag vaak weer een pittige wandeltocht op het programma. Door vroeg te slapen rust je goed uit voor de volgende bergtocht.

     5.  Wat neem je mee

Ruimte voor je hele garderobe heb je niet in je rugzak. Wel is het lekker om ’s avonds een fris shirt aan te trekken, maar of je nu in een korte broek of wandelbroek aan de eettafel gaat zitten, is natuurlijk volledig aan jou.

     6.  Sterren kijken in het donker

Omdat jullie hoog in de bergen zitten is het, op het licht van de sterren en de maan na, hartstikke donker. In de “bewoonde wereld” zijn er vaak huizen en lantaarnpalen, in de bergen heb je dat echter niet. Even naar buiten sneaken om naar de sterren te kijken is dan ook absoluut de moeite waard.

      7.  Langere wandelafstanden

Doordat je niet dezelfde dag terug hoeft te lopen, kun je langere afstanden maken en meer van de prachtige omgeving in Tuxertal zien.

      8.  Het is een ervaring die je nooit weer vergeet

We kunnen honderden redenen bedenken waarom deze reis op je bucketlist moet staan, maar de belangrijkste is dat je deze unieke ervaring als bergliefhebber minimaal één keer in je leven moet hebben meegemaakt!

Locatie

Jullie ervaringen

Ik heb wederom weer van de afgelopen week genoten en ik vind dat jullie het allemaal zeer goed doen om het mij naar de zin te maken. Maar voor de echte gezelligheid ben je nog altijd zelf verantwoordelijk.

Wouter, 42 jaar

Alle ervaringen →

Ik vond de Hiking heel mooi en alle tochten goed dus ik heb een fantastische reis gehad. De aansluiting met de andere groep vond ik ook erg leuk.

Paula, 30 jaar

Alle ervaringen →

De reisbegeleider was vermomd als vriend, een groot compliment. Hij had aandacht voor iedereen in de groep, was een gangmaker, speelde goed in op de wensen van de groep en alles op een heel natuurlijke manier. Voor mij de beste reisbegeleider die ik tot dusver heb meegemaakt.

Jasper, 36 jaar

Alle ervaringen →

Erg leuk dat er nog een derde dag toegevoegd werd aan de huttentocht. Dit had ik niet willen missen.

Anne, 29 jaar

Alle ervaringen →